Češće učimo iz iskustva, a samo ponekad učimo slušajući one koji znaju. Znanje se prenosi putem knjige, ali šta je sa onim znanjem koje nije zapisano u knjigama? Da bih doživeo područje skrivenog znanja, trebao bih da zavirim sa one strane vremenskih vrata. Nesumnjivo iza njih postoji mnoštvo neobičnih predmeta, zdravom razumu nejasna i neshvatljiva. Kako bih svet bolje razumeo, trebao bih, da ga pogledam nekim neobičnim očima i nejasnim umom, tada bi mi sve bilo puno jasnije.

Kako bih istina bila prikazana u svetlu kojeg naše oko može da primeti, potrebno je obojati i obasjati je sunčanom svetlosti. Tamo pak gde nema duginih i sunčanim boja, tamo istina ostaje uvek pomračena, nejasna i tamna.

Na Zemlji takvih pojava gotovo da i nema, ali pod Zemljom, svašta je moguće. Možemo očekivati različite pojave i znakove. Pod Zemljom se nalazi sve ono što je nekada živelo na Zemlji. Pod Zemljom su svi grobovi naših predaka, pod Zemljom živi duh nekih starih vremena. No, siguran sam da Zemlja u svojoj unutrašnjosti skriva i još mnoge druge tajne.

U poslednjih nekoliko godina, upoznao sam svoju novu okolinu, novi grad i njegove znamenitosti. Sada razmišljam da upoznam i podzemni Beograd i pronađem i posetim vremenska vrata iza kojih se nalazi za mene novo znanje i mudrost koja je vekovima skrivena od svetla dana i od duginih boja koja me na površini obasjavaju.

Poznato je da u podzemnom gradu, koji se nalazi na samo nekoliko desetina metara ispod nas, postoji mnoštvo ulica, tunela, dvorana, velikih kvartova, grobnica, pa možda i Svetih mesta. Različite mape podzemlja tumače da je prošlo mnoštvo vekova od izgradnje velegrada ispod Beograda.

Oduvek su me impresionirali panoramski delovi Beograda, prelepi gradski parkovi, neboderi, bulevari. Istraživao bi pogledom njihovu umetnost doživevši neprekidan proces ličnog podilaženja njihovom ogromnom uticaju. Sada je vreme za detaljnija istraživanja. Odgovor na pitanje; da li postoje Sveta mesta ispod Beograda, mogu dobiti jedino ličnim ulaskom u podzemlje.

Neću da ulazim duboko, ne želim znati sve tajne koje su skrivene od mene. Možda u dubinama vladaju neke druge civilizacije, koje sigurno imaju razlog zašto su skrivene i odvojene od nas. Siguran sam da postoji razlog zbog čega postoji neprobojna granicu između gornjeg sveta duginih boja i onog podzemnog, unutrašnjeg, sveta skrivenog u utrobi planete.

Od stvarnosti doznajem da je naša planeta Zemlja šuplja u svojoj unutrašnjosti. Ona mi govori da od par hiljada kilometara svoje unutrašnjosti pripada drugim civilizacijama, nekoj drugačijoj gravitaciji sa vrlo specifičnom atmosferom, koje krasi njihovo sunce u centru planete Zemlje.

Možda nas posećuju njihovi stanovnici, a možda ni ne znaju da mi postojimo. Možda ipak komuniciraju sa nama, dolaze i doputuju k nama kroz pukotine sa dna okeana i kroz druge otvore koji su samo njima poznati. Prvenstveni cilj njihovog izlaska bio bi da osete naše Sunce i njegov veličanstveni sjaj kojeg mi svakodnevno doživljavamo.

Odlazak u utrobu Zemlje bi mi omogućio da prikupim mnoštvo znanja njihove civilizacije, no ipak nisam spreman za tako veliki rizik. Čovek sa svojim malim HAARP sistemom i njegovim sičušnim senzorima možda uspije da jednog dana snimi utrobu planete. Možda uspije da vidi blisku civilizaciju koja živi nedaleko od nas. Zemljini polovi su idealno mesto za snimanje ovih rengenskih fotografija. Usmerivši HAARP zračenje prema ogledalu, jonosferi, odbijeno zračenje može velikom brzinom da skenira neke delove Zemljine utrobe, snimajući njene reljefe i pejzaže.

Zbog svog ograničenja HAARP još uvek nije dovoljno moćan, da bi dosegnuo onaj najdublji nivo. Tek kada poraste, moćićemo uz njegovu pomoć da vidimo rengenske fotografije sa decom naše susedne civilizacije koja se u utrobi planete igraju na svojim suncem obasjanim pašnjacima.

Siguran sam da Beogradsko podzemlje može da skriva mnoštvo zanimljivosti, zato silazim samo do dubine gde postoji prilika da doživim Sveto mesto. Podzemlje Beograda možda nema svoje sunce, ali ima istoriju i duh starih naroda koji i dalje živi u ovom predelima.

Kako bih bio siguran u postojanje dragocenosti koje ne smeju doživeti zaborav, bilo bi dobro pokrenuti jednodnevno istraživanje podzemlja, kako bi dotaknuo Sveta mesta koja se nalaze ispod Beograda. Nemam baš ambicije kao HAARP, jer želim samo kratko istraživanje, onog dela podzemlja u kojem mogu prepoznati i doživeti najvažnije, a to su Sveta mesta.

Nenad Badovinac, februar, 2013.

Поделите са пријатељима...