Promocija_Banjaluka1У Вијећници Банског двора у Бањалуци 4. новембра 2013. године, пред бројном публиком одржана је промоција књиге Ненада Бадовинца Сусрети са светим местима. О књижевном првенцу Ненада Бадовинца, књизи која је изашла са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја, а коју је Ненад посветио свом духовном оцу Архимандриту Гаврилу (Вучковићу), говорила је госпођа Мира Лолић Мочевић. Она је говорила о Ненадовој знатижељи и љубави за трагањем и откривањем светих места о којима је он искрено писао у својој књизи. У програму је поред аутора учестовао и архимандрит Гаврило, игуман манастира Лепавина. Ово је књига записа и репортажа са поклоничких путовања Ненада Бадовинца. Аутро је идући од места до места, од једне до друге светиње бележио своје личне импресије које никога не остављају равнодушнима.

Аутор истиче да је сам почетак путовања био у Лепавини, одредиште да је било Света Гора, и након обиласка бројих светих места, књигу је завршио текстом о повратку у Лепавину.

Ненад Бадовинац рођен је у Бјеловару 1977. године. Дипломирао је на Факултету организације и информатике Свеучилишта у Загребу. Од завршетка студија до данас активан је на пословима информатичког и пословног консалтинга у припреми софтверских решења у аутомобилској индустрији. Бадовинац је дугогодишњи технички сарадник веб-сајта манастира Лепавина (http://manastir-lepavina.org/).

Извор:  http://zapisi-reportaze.org/

Поделите са пријатељима...