Основао сам и покренуо интернет радио-телевизијски канал «Благовести ТВ». Од првог дана емитовања, 14. октобра, 2021. вредност овог интернет радио-телевизијског бренда повећава се из дана у дан. Технолошке иновације ми у томе помажу. У овој блог објави прочитајте о начину како градим иновативни модел свог интернет радио-телевизијског канала.

Интернет радио-телевизијски канал «Благовести ТВ» има дефинисану програмску схему која промовише животне вредности. Сматрам да је потребно освестити људе на потребу за здравим начином духовног живота. Исто тако потребно је да нађемо равнотежу између савремене технологији са једне стране, и духовности са друге стране. На Благовести ТВ емитују се емисије и прилози који потичу: културу, историју, духовне вредности, и науку и технологију. Гледајући програм «Благовести ТВ» ви можете уживајати у путописним лепотама планина, мора, можете посећивати манастире и храмове и можете сазнати о природним лепотама Србије, Балкана, и шире. Чинимо све како би интересантним емисијама подигли расположење нашим гледаоцима. Данас у свету медија доминира телевизија и зато сматрам да постоји потреба за иновацијама у креирању телевизијских канала са иновативним програмским схемама и услугама за специјализовану публику. Интернет радио-телевизијски канал «Благовести ТВ», осмишљен је као видео и аудио платформа са 24 часовним линијским емитовањем видео и аудио садржаја. Пажљивим избором и организацијом редоследа и распореда видео и аудио емисија настаје програм који се емитује на Благовести ТВ.

Током вишегодишњег ангажмана поред архимандрита Гаврила (Вучковића) у техничком уредништву Лепавинског сајта и Интернет радио Благовести, стекао сам богато искуство на пословима управљања онлајн радио станице. Сада то знање желим да усмерим на уређивање радио-телевизијског пројекта Благовести ТВ са програмском схемом подељењом на различите категорије. Категорије укључују емисије које се односе на: Здрав живот, Технологија и наука, Интервјуи, Породица и живот, Филмови, Путописи, и Духовност коју је кроз интернет мисионарску делатност креирао архимандрит Гаврило (Вучковић), игуман манастира Лепавине. Посебно сам поносан што могу да емитујем многе емисије из архиве коју је креирао блаженопочивши архимандрит Гаврило. Данас технологија омогућава видео стреаминг готово на сваком паметном телефону и зато сматрам да је дошло време емитовања богате видео и аудио архиве блаженопочившег архимандрита Гаврила, који је у својој мисији користио стриминг аудио технологију. За разлику од оног времена, данас технологија омогућава видео стреаминг формат. На овај начин архимандрит Гаврило је поново са нама, јер његово духовно наслеђе, његово мисионарско дело, у облику архиве видео емисија су нам и даље доступне.

Основа медијског пројекта БлаговестиТВ је на креирању персонализованог искуства кроз понуду интересантног видео и аудио садржаја.

Тренутни пројекти и сарадња платформе БлаговестиТВ су:

  • Сарадња са Соyуз ТВ.
  • Сарадња са Оливером Икодиновиц, ауторком путописних емисија.
  • Сарадња са Милошем Милошевићем, аутором путописних емисија.
  • Креирана Анкета за Благовести ТВ.
  • Музички блок.
  • Видео стриминг уживо.
  • Интелигентно управљање садржајем.

Благовести ТВ већ сада има снажну онлине присутност путем wеб странице и друштвених мрежа. Амбициозно сам приступио креирању програмске схеме, јер желим да гледаоцима понудим јединственост и иновативност. Давне 2007. године архимандрит Гаврило је покренуо онлајн радио Благовести, то је била дигитална платформа посвећена духовно оријентисаном начину живота. Сада радио Благовести подижем на један виши ниво, и многи медијски садржај презентујем у видео формату. Постигао сам сарадњу са телевизијским каналом «ТВ Сојуз». Сарадњом са “ТВ Соyуз” омогућио сам гледаоцима Благовести ТВ да прате уживо пренос Богослужења из највећих руски и украјинских храмова. Желим да комуницирам са публиком и на тај начин да дођем до нових сазнања. Примарну комуникацију са публиком остварио сам преко Анкете коју гледаоци попуњавају. То ми помаже да осмислим иновативнију и богатију програмску схему.

Током пандемије, 2020. године, дошао сам на идеју да покренем уживо стриминг емитовање емисије “Путовање из куће” у којој сам уживо причао о својим путописима и искуствим са путовања које сам писао на свом блогу Записи и репортаже. Ове емисије гледало је неколико хиљада људи. Приметио сам да се у пандемији преко ноћи повећала потражња за видео материјалом који се емитује као видео стреаминг. Неки од примера из мог искуства који то потврђују су:

– На промоцији моје путописне књиге: «Сусрети са Светим местима» која је одржана у згради “Вјећнице” у Бањалуци, 2013. године било је око 300 посетиоца, а када сам 2020. године радио видео стриминг емисију на тему промоције ове књиге, било је око 4.000 онлајн посетиоца, или…

– Када сам организовао промоцију мог филма “Русија-велика тајна” у просторијама Храма Светог Саве, 2019. године, била је пуна дворана, око 150 посетилаца. Са друге стране, када сам онлајн промовисао филм, у стреамингу уживо, тада је било око 5.000 гледаоца, или..

– Моје текстове које објављујем на свом блогу прочита неколико стотина људи, али када сам радио уживо емисију под називом Путовање из куће у којима сам уживо преносио видео емисије са овом темом, тада је емисију погледало неколико хиљада људи.

Одједном у пандемији постало је корисно креирати стреаминг видео прилоге и видео емисије. Данас, годину дана након мог првог искуства емитовања уживо, сматрам да је веома корисна идеја покретања видео телевизијског канала Благовести ТВ.

Интернет сигнал са Благовести ТВ до ваших екрана стиже изравно путем Интернета и на тај начин заобилази традиционалније канале као што су кабловске и сателитске платформе за емитовање. Једноставно, све што вам је потребно за гледање целодневног програма Благовести ТВ је приступ интернету са уређајем за гледање као што су паметни телефон, преносни рачунар, паметни ТВ итд.

Покрећем два стриминг канала Благовести ТВ1 и Благовести ТВ2 како бих вам пружио едукативне, путописне, и духовно оријентисане видео емисије и све оне емисије које ће подићи ваше расположење у ова времена када је то веома потребно. Драго ми је да сте уз Благовести ТВ. Будите слободни и пишите ми ваша размишљања и сугестије. Позивам вас да попуните Анкету која се налази на овом ЛИНКу. Пуно вас поздрављам.

Ненад Бадовинац

Поделите са пријатељима...