Сви смо имали потребу да помогнемо болесне, и због тога смо трпили искушења која су нас посетила. Без духовне снаге, човеку је тешко да победи сва искушења која му се гомилају када помаже ближње.

Тога сунчаног дана, из Београда сам путовао за Нови Сад, тамо сам преспавао како бих се припремио за наредни радни дан. На путу сам пристао код једне хришћанске обитељи којој сам том приликом донео неколико литара посвећене лепавинске Свете воде. Вода са Лепавинског извора помаже људима који дубоко верују у њену исцељитељску снагу. Обрадовао сам их када сам дошао са неуобичајеним поклоном: Посвећеном водом намењеном болеснима за исцељење. Захвалили су ми се, понудили ме кафом и угостили. Нисам се дуго задржавао, већ сам убрзо наставио даље на пут. Чим сам кренуо, тамни облаци су се однекуд појавили и изнад мене су створили вештачку, неприродну таму. Почело је невреме. Небо као да се спустило на земљу. Почело је да сева, муње су шарале небо а огромна количина кише направила је од пута језеро по којем се мој аутомобил једва кретао. Асфалтни пут био је потопљен брзом бујицом воде. Платио сам цену добродушности. Цело се поднебесје наљутило на мене, јер сам Свету Лепавинску воду наменио оздрављење душе и тела мојих ближњих.

Није то први пут да исцрпљујућа искушења нападају. Она су увек спремна да окамене добронсмерне људе својом присутношћу. Но касније, када учињено људско добро дело надживи искушења, тада човек осећа плодове своје љубави које му се стоструко враћају. Човек уз Божију помоћ надвладава искушења и као победник у Христу, он креће путем помагања и жртвовања за своје ближње.

Ненад Бадовинац,
Мај, 2013.

Поделите са пријатељима...