krstПосле многобројних погледа у небеско пространство и у астролошку анализу планета, човек се препушта разним истинама и лажима о његовој будућности коју му диктирају астролози, видовњаци и гатаре. На тај начин човек омаловажава моћи своје душе а увеличава моћ обичних планета и звезда. О моћима душе се данас не прича много, али истина је да она својим моћним мислима и чудесном снагом воље креира светску цивилизацију. Човекова душа и њена мисао, непрекидно стварају сав светски технолошки напредак са свим оним добрим и лошим у себи. Због чисте душе, и њене колективне позитивне мисли, Бог и даље држи сунце да нас свакодневно греје. Зашто онда сумњати да душа не може да покрене небеске планете на небу? Зашто веровати видовњацима и гатарама обрнуту идеју коју нам продају: да планете својим кретањем утићу на човекову душу? Међутим, незнање које влада људима негира моћ душе и увеличава знање видовњака или гатара, који сами по себи не познају наше душе, већ скупо купују информације од тамних невидљивих сила које им шапућу “тајне” о нама. Када се човеку обистини бар једна прорекнута цртица из дубоког погледа у шалице кафе или у небеске звезде, тада,  на чудесан начин, човек постаје слуга разних пророчких религија.

Наиме, пре неко време, у разговору са оцем Гаврилом, отац је споменуо да на Светој Гори постоје људи који врло лако могу да “прочитају” човека, да га скенирају својим духовним очима и да убрзо сазнају човекове намере, садашње, али и будуће. У ово не сумњам, јер сам и сам упознао неколико Православних духовника који су у стању да прочитају човекове душе. Значи евидентно је да је у нашим душама много тога записано, али кодирано, па људи, да читају такве записе, незнају. Када би човек живео духовни живот, он би могао да разуме своју душу, да је ослушкује, и да брине о њој, а она би тада планете на небу помицала њему у част. Човеку је лакше да се препусти, тамним духовним силама и да њима препусти исчитавање властитих намера и животних потеза. Нечисте духовне силе врло добро познају човека, његово детињство, његову генетику, његов однос према греху. Духови таме су упознали човека кроз многе миленијуме и зато врло лако могу да претпоставе шта ће човек да одлучи у неком моменту. Тамне духовне силе могу да претпоставе наше будуће одлуке, а исто тако лако нам убацују помисли које наша слободна воља увек лако прихвати. На тај начин тамне духовне силе лако могу да управљају човековим одлукама и унапред могу да дознају нашу будућност. Често, управо они управљају нашом слободном вољом, на један врло профињени и лукав начин.

Човекову будућност нико не познаје, јер је она у рукама човекове слободне воље, коју нам је Бог подарио,  али духови таме непрекидно убацују разне помисли човеку, знајући да је људска природа слаба на греховне помисли, и да ће их врло лако прихватити. На тај начин нечисте силе директно утићу на нашу одлуку, нашу вољу и наш одабир у животу. Човек може да каже да су видовњачка прорицања лаж, али та прорицања се често управо због горе наведеног обистине, управо због наше слабе и крхке слободне воље која често није у нашим рукама, јер властиту слободну вољу и моћ душе подчињавамо разним религијама и уверењима уместо да се помолимо Богу и Њему повериму на чување нашу слободну вољу.

Ненад Бадовинац,
Фебруар, 2014.

Поделите са пријатељима...