На Факултету за туризам Универзитета Сингидунум, ове године је организована трећа по реду конференција SITCON 2017. Ове године је тема конференције била: “Верски туризам”. Припремио сам и излагао свој рад под називом: “Организација религијских путописа на интернету у сврху промовисања верског туризма”.

У преподневним сатима слушао сам пленарне предаваче: Патријарха Српског Иринеја, Католичког надбискупа г. Станислава Хочевара, Реис-ул-улема, Исламске заједнице у Србији, г. Сеад Еф. Насуфовића, министра у влади Републике Србије, г. Расима Љајића, као и остале госте. Тек у послеподневним сатима, имао сам прилику да у радном делу конференције представим свој рад. Моја тема се односила на путописе и писао сам о синергији религијско путописних ауторских текстова и интернет друштвених медија приближила Света места младим људима.

Детаљни видео прилог са аудио снимком мог излагања можете видети и чути на овом видео клипу:

Ненад Бадовинац,
Јун, 2017.

***

SITCON 2017: Конференција SITCON 2017, одржана је трећи пут. Ослањајући се на искуства стечена у организовању и реализацији претходне две конференције (SITCON 2015 и SITCON 2016). Конференција SITCON 2017 организована је на основу сарадње Универзитета Сингидунум са Српском православном црквом, другим верским заједницама у Србији, Министарством трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије и Управом за сарадњу с црквама и верским заједницама Министарства правде Владе Републике Србије и Туристичком организацијом Србије. Основни циљ конференције SITCON 2017 је да пружи значајан научни допринос у области верског туризма као специфичног производа туристичке дестинације, да пружи основе за даље проширивање знања неопходног за боље разумевање концепта развоја верског туризма и његовог утицаја на културе, мир, и привредни развој на савременом туристичком тржишту као и на позиционирање туристичких дестинација као конкурентних и препознатљивих на основу производа верског туризма. Стога је од кључног значаја изучавање и савремених тенденција на туристичком тржишту које су од виталног значаја за развој верског туризма, као производа туристичке дестинације, као и његов утицај на постизање, одрживог развоја посебно у вези са 2017. као Међународном годином одрживог туризма за развој. SITCON 2017 идеална је платформа за размену идеја и ширења најбољих пракси међу научницима и стручњацима из различитих области као и представницима јавног и приватног сектора (туристичких агенција, организатора путовања, хотелских предузећа и других сегмената понуде смештаја, саобраћајних предузећа и представника комплементарних делатности, као и туристичких организација, јавног сектора и верских заједница) у односу на теме конференције SITCON 2017.

http://sitcon.singidunum.ac.rs/2017/

Поделите са пријатељима...