DCIM658GOPRO

излазак из ман. Велике Лавре

Десети дан боравка на Светој Гори је представљао дан повратка кући. И благослов од оца Гаврила сам добио за десет дана боравка на Светој Гори. Можда је то разлог да се баш десетог дана јави осећај да сам обишао и видео све што је требало да обиђем и видим. Са крајње североисточне тачке Свете Горе, требало је да се вратим све до Уранополиса. Тако је и било. Јутарњи превоз аутобусом од манастира Велике Лавре, преко луке Дафни, вратио ме са Свете Горе до луке Уранополис. Неколико дана привикавања на свет и онда путовање из Солуна до Београда, где ме је на аеродрому дочекао Дарко, обележило је тренутак повратка у свакодневне световне токове, где живим и чему се исто тако радујем, као и претходном путовању у нереалне ванвременске светове.

***

DCIM658GOPRO

Дарко и ја на паркиралишту аеродрома у Београду

Надам се да вам је овај краћи преглед путовања кроз последњих неколико делова (блог-постова), оставио бар мали траг у вашим мислима. Они који су незадовољни претходним кратким прегледом имаће прилику да кроз следећих десетак епизода прате детаљан светогорски дневник, јер сада крећемо у обилазак, уз мноштво фотографија и видео записа које сам са Свете Горе донео са собом.

Кроз наредних десет прича Записа и репортажа, задатак ми је да вам дочарам Свету Гору текстом, сликом и видеом. Желим да на сваког од вас пренесем што више утисака и садржаја, да што мање задржим за себе, а што више светогорског садржаја да поделим са вама, вашим ближњима, јер сам сигуран да свима нама у животу треба тај зрак светлости која са истока обасјава највећи Православни храм на свету – Свету Гору.

Ненад Бадовинац,
Јул, 2014.

Поделите са пријатељима...