Дневна соба у кући породице Кос.

Вера је покретач живота. Без вере људи су духовно мртви. Вера је стуб живота. Постоји вера у породичан живот која спаја људе на путу стварања нових људи, деце. То је принцип вере која покреће живот и сав свет. Оно најлепше у нама последица је наше вере.

Увек се обрадујем када видим јаку веру у људима, веру која их у овом свету покреће. У манастиру Лепавини срећем људе који су призвани снагом своје вере и који долазе на поклоњење пред Чудотворном иконом Пресвете Богородице Лепавинске.

Снагу вере доживео сам по уласку у кућу породице Кос и већ првог тренутка био сам затечен богатством њихове вере. Изненадило ме, јер сам видео да је сваки зид у кући украшен мотивима из духовног живота. Када бих имао неограничену слободу да осмислим један свој дан, била би ми потребна неограничена креативност да у том једном дану искажем лепоту тренутка којег сам доживео када сам видео многобројне слике и иконе у њиховој кући. Испунио сам се тада топлином духовности и вере. Тада сам препознао њихову неограничену љубав према свему што припада манастиру Лепавини.

У амбијенту куће породице Кос прво што сам доживе је небо и благослов Богородице Лепавинске са којим Она награђује нови живот, децу која умножавају породицу чинећи од породице рај на земљи.

Ненад Бадовинац,
27.10.2018.

Поделите са пријатељима...