Током пројекције филма у манастирској трпезарији.

Пројекције путописне репортаже под називом “Русија – велика тајна, репортажа из свете и царске Русије” су одржане у неколико земаља (Србија, Босна, Македонија, Хрватска), а недавном пројекцијом на Михољској превлаци поред Тивта, свој пут ова видео репортажа наставља по Црној Гори. Петнаеста по реду пројекција била је одржана у организацији манастира Архангела Михаила на Михољској превлаци, 09.08.2020. Премало се, у савременом свету прича о православном начину живота последње Руске царске породице Романов. Путопис “Русија – велика тајна” је документарно-путописна прича која приближава гледаоцима управо ту тему.

Отац Максим и Ненад Бадовинац у трпезарији манастира Архангела Михаила на Михољској превлаци.

Зашто назив “Русија – велика тајна”? У овом филму није истражена тајна како је убијен последњи руски цар, тајна нестанка Марије и Анастасије или тајна о месту на којем је сахрањен царевић Алексеј. Не, тема филма је она тајна коју стално требамо истраживати, а то је богоугодни живот, којим су живели цар Николај и царица Александра Романов. Представљајући репортажу посвећену обележавању 100 година од страдања Царске породице Романов, представљене су животне вредности које су биле цењене у Царској Русији.

Документарно-путописна видео репортажа “Русија – Велика тајна, репортажа о светој и царској Русији,” (трајање 55-минута) аутора Ненада Бадовинца посвећена је обележавању 100-годишњице мученичког страдања последњег руског цара Николаја II Романова и његове свете породице. Репортажа је емитована на највећој Руској православној телевизији: ТВ-Сојуз, у једном од најгледанијих термина, на Велики Петак, 26.04.2019.

У случају да желите погледати репортажу, кликните на овај ЛИНК!

Архимандрит Бенедикт (Јовановић) са аутором филма и његовом супругом током послужења на којем је договорен термин одржавања пројекције.


Ненад Бадовинац, 

Август, 2020.

Поделите са пријатељима...