1-_DSC0025-004

Владика Теодосије, Архимандрит Гаврило, отац Оливер, са осталим члановима мисионарског одељења

На првој конститутивној седници Мисионарског одељења које је формирано као Синодско тело при СПЦ, између осталих, представљен је интернет пројекат “Манастир Лепавина”.

Владика Теодосије је председавао седницом, на којој нас је отац Гаврило упознао са својим личним ставом према интернет мисионарењу којим он свакодневно испуњава огроман интернет простор. Очев јединствен приступ мисионарењу путем интернета превазишао је све државне границе и данас је познат у целом свету. Ради се о моделу мисионарења којег је отац темељно изградио на искуству живота на Светој Гори.

03_9

Упознавање чланова Мисионарског одељења са интернет пројектом “Манастир Лепавина”

Током седнице сам кроз неколико минута представио нова технолошка средства која помажу оцу у мисионарењу. Важност сам дао мобилним технологијама које све више користимо у сврху развоју духовности код човека.

Остали чланови ново-формираног Мисионарског одељења преставили су своје идеје и своја мишљења. Сматрам да ће одељење највише да помогне мањим Мисионарским пројектима, и њиховим идејама јер ће се кроз Одељење лакше афирмисати у свету мисионарења. Исто тако Одељење треба да помогне и великим мисинарским пројектима као што је наш интернет пројект: “Манастир Лепавина”, на начин да потакне наше постојеће сараднике на већи ангажман у мисионарском раду. Сматрам да ће заједничко деловање кроз Одељење привући и нове сараднике који су спремни да се укључе у наше мисионарске активности. Из горе поменутих разлога, Мисионарско одељењее има могућност да нас постави у равноправан положај са Мисионарским одељењима при осталим помесним црквама које већ дуже време имају сличан принцип рада. Интернет пројект “Манастир Лепавина” ће и даље радити на својим зацртаним идејама и неће одступити од развоја нових мисинарских алата, које се односе на искоришћавање савремене технологије у циљу ширења Речи Божије.

Ненад Бадовинац,
Децембар, 2014.

Поделите са пријатељима...