otac_Atina20015Интернет мисионарење Архимандрита Гаврила – Креативна размишљања инспиришу Интернет мисионарску заједницу манастира Лепавине да категоризујемо аудио емисије које свакодневно продукујемо и објављујемо на Интернет Радио Благовести.

Наша интернет мисионарска заједница проучава интернет технологије како би мисионарски пројекти које води отац Гаврило имали што јаче присуство у свету. Наша стратегија се састоји од коришћења интернет технологије у циљу ширења православне духовности. Духовно мисионарски садржај који отац Гаврило осмишљава је доступан у целом свету без обзира где се налазе верници и сви потенцијални верници. Тренутно у очевом примарном окружењу присутно је 170.000 људи. Њима су очеве поуке доступне где год да се они налазе, али да би то омогућили, Интернет мисионарска заједница проучава и користи интернет технологију.

Отац Гаврило је једини духовник у нашој Српској Православној Цркви који има знање и смисао за коришћење савремених интернет технологија и то му омогућава да свакадневно у свом мисионарском раду осмишљава нове мисионарске идеје. Од 1999. године отац је почео да користи Интернет у мисионарске сврхе, радећи на превођењу текстова и каснијем објављивању на лепавинском wеб сајту. До данас је напрадовао у свом раду у великој мери, тако да је позван да учествује на Првој међународној конференцији о дигиталним медијима која је у Атини окупила 75 најбољих интернет мисионара који су дошли из 21 државе света.

Ненад Бадовинац,
Децембар, 2015.

Поделите са пријатељима...