Интервју за “Инфо+” телевизију.

Филм “Русија – велика тајна” емитован у неколико градова. У Републици Српској имао је премијеру у Бањалуци, а наредног дана у Градишки. У Народној библиотеци у Градишки пројекција филма одржана је 13.05.2019. са почетком у 19 часова. Организатор културне вечери била је Данијела Брајић. Пројекцију филма пратила је екипа са РТРС телевизије. Новинарка Наташа Кљајић урадила је интервју за локалну телевизију “Инфо плус”. Пројекцију филма је пратио и новинар за локалног радио “Градишка”.

Следећег дана Данијели Брајић стизали су коментари од суграђана са питањем када ћемо поново одржимо пројекцију филма и моје гостовање. Вероватно су посетиоци у филму препознали да сам у филму приказао како света места утичу на нашу свест и како су уз филм заволели Царску Русију и последњег Руског Цара, Николаја Другог Романова. Отац Мирко Милисавић, свештеник из Градишке био је посебно заинтересиран за тему филма. А посебну радост били су моји гости из Манастира Лепавине, и то отац Теофан и брат Никола са којима су дошли и моја мајка Вукосава и госпођа Душанка из Бјеловара. У Градишкој је било око 50-торо људи и била су попуњена све седећа места, тако да су остали посетиоци стајали, а неки нису ни могли да уђу у салу. Данијела ми је касније рекла да никада није била овако попуњена сала.

Интерву за “Инфо Плус”

Организатор пројекције филма, Данијела Брајић: “Сви су тобом одушевљени, каже ми мој колега Славко Двизац који је завршио теологију и био је присутан на промоцији: дечко аматер (мисли ниси у филмској продукцији професионалац), а тако све да си добро уклопио.”

Ненад Бадовинац,
Мај, 2019.

Поделите са пријатељима...