Проф. др Ненад Јањић и Ненад Бадовинац

Као аутор научног рада, али и као председавајући једне од четири сесије присуствовао сам међународном научном симпозијуму “5. Међународна конференција управљање знањем и информатика”, која је одржана од 08.01.2019. до 09.01.2019. у хотелу “Клуб А” на Копаонику. На овој конференцији учешће је узело више од четрдесеторо страних и домаћих аутора из области информационо-технолошких наука. Присуствовао сам конференцији другог дана и био сам тада председавајући на трећој сесији. На сесији којој сам председавао било је пријављено десет радова. Присутнима сам се обратио са уводним речима добродошлице и позивом на излагање њихових ауторских радова. Предвиђено време по излагачу било је прекратко с обзиром на излагање рада и дискусију која је уследила након излагања.

Први аутор био је Драган Златковић на тему “Превенција електронског насиља”, затим др Зоран Миливојевић на тему “Параметри слике доброг квалитета погодних за дигиталну обраду”. Затим сам и ја представио свој ауторски рад “Модела биометријске аутентификације у систему мобилног банкарства”. О практичној примени Crowdsourcing причала је Улфета Маровац, а после су уследили и остали аутори. На конференцији је било радова на тему: дигитална фотографија, нови аспекти интернет друштевних платформи, трендови у веб дизајну за мобилне платформе. Вишеструке анализе технологија за израду web апликација. Примена математичког софтвера и сличне теме су биле везане за многе области Информационих технологија, а посебна пажња била је посвећена управљању знањем у области технологије алтернативних извора енергије.

Конференцију је затворила проф. др Тања Крунић, члан Програмског одбора. Након чега су уследиле идеје за одржавање следеће конференције. Један од предлога био је да следећи пут за оне ауторе који не могу да дођу на Копаоник организујемо интернет вебинаре путем којих би присустовали конференцији и излагали своје радове. На тај начн се већ сада припремамо за 2020. годину и за нове аспекте управљања знањем и информационим технологијама.

Ненад Бадовинац,
Јануар, 2019.

Поделите са пријатељима...